dinsdag 30 maart 2010

Fashiontalk in Eindhoven




EINDHOVEN - Horizontale strepen maken dik, verticale kleden juist af. Wie een leek naar mode voor de volslanke medemens vraagt, krijgt bijna altijd een antwoord van die strekking. "Onzin", vindt Naomi Plet, die zaterdag op de catwalk stond als finaliste van de Miss PlusSize Verkiezing.
De wedstrijd voor volslanke modellen was onderdeel van de Grote Maten Beurs, die dit weekeinde in het Eindhovense Beursgebouw plaatsvindt.
Volgens Plet – en de andere finalisten – zijn er nog veel misverstanden over kleding in grotere maten. "Die strepen bijvoorbeeld... dat is de wereld ingekomen door modetijdschriften. Daarin geven modellen met maatje 34 tips aan mensen met maat 46. Dat kun je eigenlijk niet serieus nemen." Ze trekt zich van de bladen daarom weinig meer aan. "Ik ben in januari zelf een modeblog gestart voor vollere vrouwen. Dat was er eigenlijk nog niet in Nederland. In Amerika gebeurt veel meer op dat gebied." Ze poseert er zelf. Niet in de traditionele vormeloze tent, maar juist in een horizontaal gestreept vestje of een roze zomerjurk.


hier nog even de link naar het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten